Pages

Monday 7 October 2013

Marie Claire Fashion Days, pt. 1

Kezdjük azzal, hogy eredetileg úgy volt, hogy nem is megyek a Marie Claire Fashion Days-re. Na nem azért, mert annyira nem akartam volna, hiszen voltam múlt éven is, és nagyon élveztem. Egyszerűen nem volt időm, két egyetem mellett örültem, hogy a hétvégét Ádámmal tölthetem (még mielőtt félreértené valaki, ez nem Niki Ádámja, hanem az enyém - és igen, tök véletlen az egész). Niki viszont nem érezte úgy, hogy egyedül kedve lenne  elmenni, így ötsoros matematikai képletekkel sikerült kiszámolnom, hogy egy este még nekem is belefér. Maga az esemény három napig tartott, és telítve volt minden jóval; a divatbemutatókon standok is voltak a VAM Design Centerben, különféle izéket (bocsi) kínálva a vendégeknek. Engem viszont személy szerint a magyar tervezők bemutatója érdekelt a legjobban, mert gyakran felmerül bennem a kérdés, vajon van-e (jó) helye a magyar divatnak a nagyvilágban. Első menetben jöhet a jövő nemzedéke, a második pedig a jelenlegi nagyokról fog szólni, akik felléptek.

First of all, I didn't even plan to go to the Marie Claire Fashion Days event. Not because I didn't want to (I was there last year, and really enjoyed it), but because I didn't have time. However, Niki didn't feel like going alone, so I decided to join her after all. Although the event is usually full of interesting stuff (besides the fashion shows), I was interested in the clothes of the Hungarian designers. Sometimes I wonder whether the Hungarian designers have a (good) place in the fashion world. So first, let's see the members of the new generation; the next post will be about the current "big names". Enjoy!
 
*** 
KITIN
Hangsúlyban a "nagyonősz" színei, a barna és sárga mindenféle árnyalata. Továbbá megjelenik a fekete, szürke, fehér és mindenféle rajzos-grafikás dolgok, ami az idén elég menő. A kifutós férfi divattal amúgy gyakran úgy vagyok, hogy összeszűkült szemmel nézem csak, mert a modellek gyakrabban emlékeztetnek bohócra vagy furcsa inasra, mint vonzó férfiemberre, de az itteni dolgok azthiszem egész hordhatóak voltak. Kivéve az a táska. Mit is mondtunk, amikor megláttuk? Ha jól emlékszem... porszívózsák.

This collection was mostly about the colours of the very autumn: the brown and the yellow. Black, grey, white, and different patterns here and there, which is pretty cool this year. When it comes to men's fashion on the runway, I tend to hesitate; the models usually look like clowns or creepy valets, and not like men I would date. But these pieces were okay, I guess. Except that bag. It's like a vacuum cleaner bag.
 

KOMOD
Szürke. Fehér. Fekete. Itt-ott egy kis szín. Még én is hordanám, pedig elég válogatós vagyok. Bár lehet pont ezzel a sok feketével és szürkével fogtak meg. Mert én azt szeretem. Milyen is ez a kollekció...amolyan esztétikus darabok a mindennapokra.
 
Grey. White. Black. Colors here and there. Even I would wear them, and I'm very picky. But maybe the colors convinced me. This collection was full of pretty pieces for every day. 
 

MEI KAWA
A nyugis színek és az itt-ott bonyolultabb tervezés jól kiegészíti egymást. A kék gyakran megjelent, ami nem rossz, de nekem az mindigis nyári szín marad. De abszolút hordható darabok.

The calm colors and sometimes complicated design complemented each other well. The blue color was frequent here, which is not necessarily a bad thing, but I always connect blue to summer. The pieces were wearable for sure.


ZAKO
Az egész kollekció amolyan...karácsonyi zebra. Ami végülis egy bók. Nekem tetszettek a  darabok és az összeállítások, főleg a vörös szín megjelenése. Soksok fekete és fehér, de én azt szeretem. És pluszpont a mosolygós modellnek.

The whole collection was like...zebra meets christmas. Which is a compliment. I liked the outfits, especially the ones with red details. Lots of black and white pieces, but I liked them. And one bonus point for the model with the cute smile. 

ZIGI 
Ez a kollekció nekem nagyon-nagyon tetszett. A darabok különlegesek, hordhatóak, és szépségesek. A minták nincsenek eltúlozva és nem lesz tőlük fejfájásom, a részletek pedig tökéletessé teszik az összképet. Imádom a második képen lévő összeállítást!

I loved this collection. The items were interesting and wearable, and most of all, beautiful. The patterns weren't too dramatic, so they didn't cause me a headache. And the details made the outfits perfect. I loved the second one!
 
ZOE PHOBIC 
Az összes itteni tervező közül róla hallottam a legtöbbet, így ezt a bemutatót vártam a legjobban. Nem csalódtam: ha jól emlékszem, az összes darab olyan volt, amit én egy hónap alatt agyonhordanék. Gyönyörű pasztell színek, különleges tervezés, érdekes részletek. Az első képen lévő ruha pedig egy áááááálom...És ne nézzen senki hülyének (se terhesnek), de tervezhetne babaruhákat is. 

From all these newcomers here she is the one I've heard the most about, so I was very curious. And she wasn't a disappointment: I loved the colors, the design, the details. I could wear her clothes every day. The first dress is a dream..And don't think I'm crazy (or pregnant), but I think she should design baby clothes, too.

By B.

9 comments:

  1. I really like kitin and komodo collection..
    Keep in touch,
    www.beingbeautifulandpretty.com

    ReplyDelete
  2. Lovely looks! I'm following you now on GFC. Please follow back. Would you love to follow each other on other platforms?

    Louisa Moje
    http://lapassionvoutee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Lovely blog you have here :) I'm running two giveaways in my blog :) I'd love it if you enter :)
    http://www.bighairloudmouth.com/sammydress-giveaway.html
    http://www.bighairloudmouth.com/giveaway

    Love Nyt,
    from
    BIG hair LOUD mouth
    FACEBOOK
    BLOGLOVIN

    ReplyDelete
  4. lovely photos! the clothes look nice!
    xoxo
    http://dailyfashiondream.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. The collections are amazing, loved the last two

    ReplyDelete
  6. Great collection!

    xx Mounia
    www.nonchalantrebel.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Ahoj, v popisku profilu jsem četla, že jste ze Slovenska. Na blog jste mi ale napsaly v AJ, tak každopádně chci FOLLOW EACH OTHER, takže už máte follow ode mě a teď jste na řadě vy. :) Krásný post. :)

    ReplyDelete
  8. I like it !
    http://exceptionalchicbydaro.blogspot.com

    ReplyDelete