Pages

Wednesday 4 December 2013

A Fashion Street újjászületése - exkluzív beszámoló képekkel

Ismerőseink közül a legtöbb embert két csoportra lehet osztani, ami a Fashion Streetet illeti. Az első csoportba tartoznak azok, akik azt sem tudják, hol van, mi fán terem ez a hely. A második csoportba tartozók ugyan ismerik az utcát, de úgy vélik az ottani luxust amúgysem engedhetik meg maguknak, így nemigazán foglalkoznak vele. A Fashion Street, vagyis a Budapest szívében elnyúló Deák utca eddig számunkra is igazából csak egy amolyan "átvezető" utca volt a Deák térről a Vácira. Jó volt nézelődni, meghozta a hangulatot a vásárláshoz, télen a forralt bor illata már itt belekúszott az orrunkba, hogy aztán az ajándékokat igazi karácsonyi hangulatban vegyük meg... de már a Vácin. A Fashion Streeten séltálva egy "halandó" ember tényleg úgy gondolhatja, hogy "á, hát én ide inkább nem megyek be... úgyis tudnák, hogy nem tudom magamnak megengedni azt a táskát/cipőt/bármit, akkor minek nevettesem ki magam", és inkább továbbsétál a csillogó kirakatok mellett, merthát azért valljuk be nincs mindenkinek lehetősége egy átlagember egyhavi fizetését odaadni egy Furla táskáért, még akkorse, ha adott esetben az a táska lenyűgözően szép. És mivel a "lelkünket" nem igazán tudjuk felajánlani a táskáért cserébe (amolyan fausti mélységekbe bocsátkozva), a bankkártyánk pedig inkább fast-fashion üzlet-kompatibilis, így inkább csak kutyafuttában be-bepillantunk az üzletekbe, sóhajtunk, majd megyünk is tovább. Azonban az elmúlt időben mintha változni látszana a helyzet. Nemrégiben egyikünk (Banni) a Fashion Streeten található Déryné-kioskban reggeliztem. Erről a helyről tudni kell, hogy egy kis kioszk az utca közepén, tele minden jóval, ami csak egy francia reggelihez kell. Én pedig imádom a francia reggelit; Párizs óta gyakori jelenség, hogy próbálok hasonló reggelit intézni magamnak, ami eddig mindig csak amolyan gyenge másolatra sikeredett. Kivéve ezt. Választásom a csokis croissantra esett, és nem bántam meg - isteni volt, friss, tele csokival. És ekkor a hely felkeltette az érdeklődésemet. Kiderült, hogy a kioszkot csak nemrég nyitották, a madarak pedig azt csiripelték, hogy ez még nem minden, itt nagy dolgok készülődnek.

A napokban leültünk egy kávéra az utca marketingjét menedzselő csapat egyik tagjával  és beszélgettünk kicsit a Fashion Street újraéledésének hátteréről, hogy mik a tervek, hogyan gondolkodnak a jövőről, és hasonló kulisszatitkokról. Egyebek között megtudtuk, hogy nemrégiben készült egy fotósorozat az utcáról, mely a modern nő és férfi egy napját ábrázolja modellek alakításában. "Ami kezdődik egy gyors, krémes espressoval, narancslével, frissen sült csokis croissant-tal a Déryné kioszkban, a napi sajtót olvasgatva. Majd mindenki indul a munkája után. Napközben még beleférhet egy gyors ügyintézés - elhozni a ruhát a tisztítóból, megkötni egy céges szerződést a Vodafone Smart Storeban. Utána céges ebédek, megbeszélések - Vapiano, ÉS terasz. Majd munka utánra több variáció - beülés egy forró italra a Starbucksba, shopping a csajokkal vagy a párunkkal. Este pedig egy jó hangulatú vacsora és koccintás a barátokkal." Az Urbán Balázs által készített fotók a reklámkampány jelentős részét képezik. A fotózás csak a kezdet, az utca egész arculata megújult. Ide tartozik a hivatalos weboldal és a közösségi oldalak megújulása is, ahol naprakész, érdekes információkkal és ajánlatokkal várják majd az odalátogatókat. Természetesen Fashion Street mobil aplikációra is lehet majd számítani. Az adventi időszakra meglepetések is várhatók majd, de a java majd csak jövőre jön. "A 2014-es évtől lesz igazán érezhető a változás, amikor is új rendezvényeket fogunk létrehozni, és a nagy glossy magazinokban is lehet majd találkozni a Fashion Street megújult image kommunikációjával." Úgy véljük, ezek után a Fashion Street egy amolyan tömeg-boomra számíthat majd, hiszen valóban izgalmas dolgoknak nézünk elébe. Egy év múlva ilyenkor valószínűleg már lesz egy harmadik csoport is  - sokkal nagyobb, mint az első kettő -, amely tagjai már az igazi Fashion Streeterek lesznek.


There are two types of people among our friends when it comes to categorizing them by how they are connected to the Fashion Street in Budapest. The first category doesn't even know where the hell this street is, and the second one thinks that the stores on the street are just too expensive, and that they can't afford to shop there. The Fashion Street lays in the heart of Budapest (and equals the Deák Street). Until now, It has been just a street to put us in a "shopping mood" while walking through it, because of the high prices. For those who have wallets of average people might usually think that 'uh, I don't even want to windowshopping, 'cause the sellers inside will know that I can't buy anything and it breaks my heart'... But things seem to change there! One of us (Banni) had a breakfast at Déryné's kiosk on the street last week, and I (Banni) have to tell you guys, it was wonderful! Since Paris, I'm in love with French breakfast; the croissant has become one of my favourite dishes, but to be honest I haven't really met a great place to eat croissants since France...until now! It was fresh, delicious, and the chocolate filling was just perfect!

So... A couple of day ago we had a coffe with a member of the Street Fashion management and we talked a little about the future, about their plans and interesting stuff like 'how things work behind the scenes'. We got to know that, not so long ago they made a photoshoot about the street that shows us the atmosphere of this area perfectly. Going through the pictures, we had a feeling that yeah, things are going to change soon. The concept behind the photoshoot was to picture an average day of the modern man and woman, using models and the street as locality. The photographer was Balázs Urbán. Furthermore, the webpage and the social media pages of the website will be new and more alive, showing interesting news and offers to the viewers. There will be also an application for smartphones. According to our source, December will be full of surprises, but the real deal will begin with the year 2014. We think that, after all this, there will be a third group of people, which will be bigger than the previous two, and this will be the group of the Fashion Streeters.












Fotó: Urbán Balázs
Smink: MAC Cosmetics (1052 Budapest, Váci utca 8.)
Haj: Jean Louis David 


by B&N.

11 comments:

  1. Beautiful pics
    Kisses
    www.beingbeautifulandpretty.com

    ReplyDelete
  2. Amazing post! Love the photo's :)

    xo Mel
    Selfhelp | Inspiration | Positivity

    ReplyDelete
  3. Thanks for leaving such a darling comment on my blog!

    Cool photos!

    Have a great day,
    -Kati

    ReplyDelete
  4. I loved the post and all the photos. The clothes <3

    Kiss, Nati
    http://iampoliticallycorrect.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/IamPoliticallyCorrectBlog

    ReplyDelete
  5. Great post !
    Awesome pistures ! :-)
    xoxo

    New post :
    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2013/12/pink-beanie.html

    ReplyDelete
  6. Awesome photos, súper! Kisses.

    belongtotheworld21.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. great pictures dear :D

    WWW.PUTRIVALENTINALIM.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
  8. I lived France for a year and never ate a croissant! I'm just not that fond of them, eh.

    I love these photos, they are stunning!

    Corinne x
    www.skinnedcartree.com

    ReplyDelete
  9. The pictures are amazing! I love the matching girls! The gold and black looks amazing!
    Followed your blog!

    xoxo
    berrybloomxo.blogspot.co.uk

    ReplyDelete
  10. Lovely lovely lovely pictures....I too love croissants!!! hope you find a good place to eat them... :)
    My Christmas Giveaway
    Neha
    Let's talk about everything

    ReplyDelete
  11. oh my god, I love those pictures so much! I swear I checked them out 3 times, they are so pretty :))

    xoxo

    http://thestylemaze.blogspot.com/

    ReplyDelete