Friday, 15 November 2013

JE SUIS BELLE Kaleidoszkóp

We were invited to a special event yesterday evening, called Je Suis Belle Kaleidoszkóp (Kaleidoskope). Je Suis Belle is one of our favorite Hungarian fashion brands, so we were really excited to go. Although we had some information about the project itself, we weren't sure how it will look like. When we entered the pop up store, everything became clear - first, there was a fitting room, a key piece of the project; then, there was a bar, where we could get something to drink; and then, there were the clothes, more beautiful than ever. We wrote a post about their fashion show during the Budapest Fashionweek a few weeks ago - well, all the clothes were there! Even the one, the top that I liked the most..I was staring at it for minutes and minutes, couldn't decide which version is more beautiful, the yellow or the grey. And, by the way, we always wondered how some people can choose so weird and surprising accessories to different dresses, but when they do, it suddenly all makes sense and we are just staring and wishing we could also do that - well, the Je Suis Belle designers are exactly like that.
All in all, the atmosphere was good, after a while it was full of people talking to each other, and waiting for the fitting room with the chosen pieces in their hands. We even got to talk to the designers, who were really kind and friendly, and easy to talk to. We think that it was a good idea to do something that involves fashion and also other kinds of art, because it's so nice to see how the two cooperate and fit each other, creating something special. It was a good experience for us, for sure.

Meghívást kaptunk egy különleges eseményre, a Je Suis Belle Kaleidoszkóp megnyitójára, ami tegnap került megrendezésre. A Je Suis Belle az egyik kedvenc magyar ruhamárkánk, így izgatottan vártuk, mi is lesz ez pontosan - mert bár kaptunk róla előzetes információt, egy kicsit így is homályos volt a dolog. Viszont mikor megérkeztünk, minden világossá vált - előszöris, ott volt az interaktív próbafülke, ami az esemény egyik kulcsfontosságú eleme volt; aztán, ott volt a pult, ahol innivalót kaptunk (fontos!!!:D); majd ott voltak a ruhák, szebbek, mint valaha. Már írtunk róluk pár hete a Budapest Fashionweek keretében - és most itt voltak előttünk! Még az a darab is, amit annyira szeretek; csak néztem és néztem....és próbáltam eldönteni vajon a sárga vagy a szürke verzió szebb. Egyébként pedig mindig is csodáltuk azokat az embereket, akik meglepő és váratlan módon tudják párosítani a ruhákat a kiegészítőkkel, viszont ezek a párosítások hihetetlen módon máris értelmet nyernek, mi meg állunk és nem értjük hogy történt mindez, és mi miért nem vagyunk képesek rá - na, a Je Suis Belle tervezői pont ilyenek.
Összefoglalva az egészet, nagyon jó hangulatú esemény volt, tele emberekkel, akik vagy egymással beszélgettek, vagy pedig arra vártak, hogy felpróbálják a kiválasztott darabokat, és kipróbálhassák a fülkét. Sikerült beszélnünk a tervezőpárossal is, akik nagyon kedvesek és barátságosak voltak, és örülünk, hogy végre megismerhettük őket. Szerintünk nagyon jó ötlet volt ez a projekt, mert mindig jó látni, ahogy a divat és a művészet más típusai együttműködve létrehoznak valami különlegeset.

And how does this project work? It's basically an interactive fitting room, where the customers can take a photo of themselves while wearing a Je Suis Belle piece. There are mirrors with different angles in the fitting room, so if the customer stands in the right place while taking the photo, the result will look like if there were five photos taken from different angles; and as the mirrors cannot be seen, it looks really interesting and surreal! Then, if the customers approve the photos, they can send it to their own e-mail addresses, and also, it will be automatically shared on Je Suis Belle's Pinterest page. Niki tried it out, and, as she said, she liked both the fitting room, because it was a good idea, and also the dress she chose. It will be hard to buy fast fashion pieces after this dress, she explained.
Sounds exciting, right?


És hogy hogyan is működik a Kaleidoszkóp Project? "A #Je Suis Belle Kaleidoszkóp Project egy gerillabolt interaktív próbafülkével, ahol a vásárlók egy alkalmazással összekötött fényképezőgéppel megörökíthetik magukat a ruhák próbálgatása közben egy általuk aktivált pillanatban. A próbafülke speciális szögekben rögzített tükrökkel van felszerelve és megvilágítva úgy, hogy ha látogató a kijelölt ponton áll, akkor az elkészült képen egy ötszörös portré látható róla, amelyben a fekete háttérnek és a világításnak köszönhetően a tükrök nem láthatóak, így egy izgalmas és szürreális dimenzió alakul ki. Az elkészült képet a fülkében elhelyezett érintőképernyőn megnézheti, majd jóváhagyása után elküldheti magának emailben. A képsorozat automatikusan megosztásra kerül a Je suis belle egyik közösségi portálján ( Pinterest ), illetve bekerül a külső kivetítőn folyamatosan vetített képarchívumba, ahol gif-animációként jelenik meg." Niki ki is próbálta - tetszett neki a próbafülke, meg eleve az ötlet és a megvalósítás, és nagyon odavolt a választott pihe-puha ruháért is, ami után szerinte nem lesz egyszerű visszatérni a fast fashion üzletek minőségéhez.
Izgalmasnak hangzik, nem? 


A project megtekinthető november 15-én és 16-án, 12:00-tól 19:00-ig a Higgs Mező Galériában.By B&N.

21 comments:

 1. Beautiful clothes.. Loved the brown fur jacket and necklace
  Keep in touch,
  www.beingbeautifulandpretty.com

  ReplyDelete
 2. Wonderful clothes and pics. :)
  fashionhappenss.blogspot.sk

  ReplyDelete
 3. It sounds really amazing!!! I loved the idea...Thank you for sharing it with us...

  Have a nice weekend dear
  Chadlen
  http://chezmoibychadlen.blogspot.gr/

  ReplyDelete
 4. Én is ott voltam, nekem is nagyon tetszett az esemény. :))

  ReplyDelete
 5. Great post! The clothes are so beautiful.

  http://itsthekyliebabii.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. looks like a great event :D
  x
  http://anoddgirl.blogspot.com.au

  ReplyDelete
 7. Amazing pictures and I really like your photo with white dress..You look so beautiful! :)

  www.bluechicberry.com

  ReplyDelete
 8. Nice post!
  http://www.maridress.blogspot.it/
  http://www.bloglovin.com/maridress
  https://www.facebook.com/maridressfashionblog

  ReplyDelete
 9. Great photos <3
  Check out my latest outfit post :)

  Your Princess is in Another Castle

  xx Sofie

  ReplyDelete
 10. really nice clothes!

  sarahrizaga.blogspot.com

  ReplyDelete
 11. It seems really cool event! jealous!! :p

  http://www.rtgrtw.com

  ReplyDelete
 12. Your blog is nice!♥ I'm following!

  ReplyDelete
 13. This looks like such a fabulous affair, love the necklace and pretty white dress.

  ReplyDelete
 14. love the pictures, looks like a fun event!
  the necklace is adorable:))
  lots of love xx

  ReplyDelete
 15. very nice clothes..it looks amazing from these wonderful pictures ;)
  please i upload a new post...come to see if u have pleasure….click here:

  NEW POST:http://honeyandcotton.org/2013/11/16/fitness-is-fashion-do-you-believe-me/

  FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Honeyandcotton-Fashion-Blogger/422547954496955?fref=ts
  BLOGLOVIN: http://www.bloglovin.com/en/blog/6757331te
  G+:https://plus.google.com/108626334220279846676/

  ReplyDelete
 16. Great post! Thank for sharing dear<3

  www.bstylevoyage.blogspot.com
  xx

  ReplyDelete
 17. Hello dear! I'm following you, I liked the blog. =)

  ReplyDelete
 18. Great look, your pants are amazing!!
  Kisses

  www.blackdressinspiration.com

  ReplyDelete
 19. That place looks really cool!

  ~Meggo
  http://thesedriftingthoughts.blogspot.com/

  ReplyDelete