Pages

Friday 21 February 2014

JE SUIS BELLE SS14



Szerettem volna ide írni egy regényt a kollekciót dícsérve, de egyre inkább úgy gondolom, hogy a képek (kreációk) magukért beszélnek. Nincs szükség semmiféle rábeszélésre, meggyőzésre, vagy bemutatásra; ennyi szépség egy helyen bárkit meggyőzne. A képeken lévő összes darabot AKAROM, és szerintem sokan mások is így lesznek ezzel, miután megtekintették a különlegesen szép helyen készített lookbook fotókat. Hétköznapi,mégis elegáns, csodás motívumokkal és színekkel; abszolút tavaszi-nyári hangulatú ruhák, sok-sok árulkodó jellel, hogy mégis melyik zseniális tervezőpárostól származnak. Csak gratulálni tudok.

First I wanted to write so many good things about the collection, but then I realized that he photos (pieces) speak for themselves. There's no need to convince anybody, it's obvious: they are beautiful, and I want them ALL! I guess many people might share my opinion after taking a look at the photos, taken at a beautiful place. The clothes are casual yet elegant, with wonderful patterns and colors; it's clear who made these pretty things. They are genius.

 "A Je Suis Belle 2014-es tavasz-nyári kollekciójának koncepciója ismét több párhuzamos és olykor egymást keresztező gondolatból adódik össze.
A kollekció alaphangulatát 60-as évekbeli olasz slágerekből sugárzó életöröm, optimista világnézet, a közelmúlt itáliai utazásaiból felvillanó élmények, a gondtalan semmittevés nyugalma, a mediterrán nappalok forrósága, a tenger és a nyári napok élvezete határozzák meg. Az élmények töredékei a kontrasztos anyaghasználatban, a szabásvonalainak osztottságában, rétegzettségében is megjelennek.
A sziluettek és a formaalakítás egyik meghatározó alapgondolata törzsi társadalmak, népcsoportok öltözködési szemléletének átvétele, puritán, egyszerű alapformákból kialakított öltözékelemek dúsan, sokszor túlzóan halmozott és rétegzett ékszerekkel való kombinálása és az ebből kiragadott kontraszt: a puritán és a gazdag ellentéte. A meglepő párosítások, új harmóniák keresése egyrészt a sziluetekkel való játékban és szokatlan dekonstrukciókban ölt testet, másrészt gyöngyök használatában: a gyöngy kontrasztban áll a hozzá párosított anyagok egyyszerűségével, sportos fazonokkal, egyszerű formákból komponált lepelszerű sziluettekkel.
A digitális printek a New Yorkban élő magyar fotós, Perlaki Márton két képének felhasználásával készültek. Képei konkrét megjelenítése mellett  a szemléletére jellemző vizuális gegek, absztrakt, csalóka perspektívák is ihletet adtak a tervezésben a szabásvonalak, sziluettek kialakításában.Márton hétköznapi mozzanatokat örökít meg olyan képekben, amelyek a valóság mögött egy másik, rejtélyes világ létezését sejtetik. Ez a gesztus a Je suis belle tervezői látásmódjával analógiát mutat: a határok feszegetése, elmosása a hétkönapi és az alkalmi ruhák között, szabásbeli és funkcionális sztereotípiák keresztezése újraértelmezése jellemzi a tervezőpáros legújabb kollekcióját.
A kontraszt, mint szervező elem több szinten is megjelenik a kollekcióban: a puritanizmus és gazdagság ellentétében és a minták ütköztetésében is: vad, acsarkodó kutyákhoz szelíden rebbenő galambok párosulnak.
A  kollekció színpalettáján vibráló sárgák váltakoznak a napszítta, kiperzselt pasztellszürkékkel, vakító fehérek a visszatükröződő nap arany fényének különböző árnyalataival. Ropogós, friss ballon, vászon és selyemorganza alkotja a határozottabb sziluetteket, lágyan lebbenő selyem és muszlin a könnyed, lehelletfinom formákat."

Lookbook:
Fotó: Surányi Miklós
Modell: Timea Pampuk - Valentine Model
Smink: Kovalik Natasa
Haj: Károlyi Márk - Hairclub
Asszisztens: Waldron Sydney András

















8 comments:

  1. Nice photos :)

    www.lucieglam.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. Pretty collection, I really adore the tatoo.
    Big kisses & have a nice weekend, both of you :)

    http://mariluzgarzo.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  3. amazing pics!!!
    new look on my blog!
    http://theartist-mona.blogspot.com.es/2014/02/my-first-pretty-ballerinas.html

    ReplyDelete
  4. wow great!!

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Cool post. This is so nice! :)
    I have an ongoing giveaway. You might wanna join? There are so many pretty things to win, perfect for a pretty girl like you! And it's very easy to join, I swear! :)

    THE GIRL BEHIND THE PEN

    ReplyDelete
  6. Amazing collection! The clothes are so beautiful and interesting, love the cuts on some of the pieces.

    hugs
    Andy
    theblacklabelblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Love it!
    Pozdrawiam:)
    www.worldcharlotte.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Great post!
    http://helderschicplace.blogspot.com/2014/02/fast-food.html

    ReplyDelete