Friday, 15 August 2014

Citrus lemonadeWell, to be honest, this isn't even a REAL recipe, because I think that everyone can make a lemonade after seeing a photo of it, but I thought that this jug of fineness deserves a few photos and a post. Lemonades have always meant the summer for me. The preparation of them is really simple and doesn't need much time either. You need a half of a grapefruit, a lime, a lemon, an orange, some mint leaves, a jug and ice cubes. First, you wash the fruits and cut them up (the lemon and the lime into cubes, the grapefruit and the orange into rings), after this, put them into the jug and throw the mint leaves onto the fruit pieces. Press them a little bit with a kitchen spoon to make them let some juice out and then pour the water into the jug. Now, throw the ice cubes into the water. For the perfect result put the lemonade into the fridge and wait for at least an hour.

Besides being really tasty, this drink is healthy as hell too. For example the orange and the grapefruit are full of vitamines supporting our immune system and both of them lowers the cholesterol in our blood. The lemon and the lime are great for our organism as well, they contain a lot of C-vitamins and are super refreshing, just as the mint leeaves, which supports our digestion too. Wow, they convinced me instantly, how about you?

Nos, azzal kezdeném, hogy ez nem is egy igazi recept, hisz szerintem kép alapján bárki el tud készíteni egy limonádét, azonban mégis úgy gondoltam, ez a kancsó finomság megérdemel néhány fotót és egy bejegyzést. A limonádé számomra mindig egyet jelentett a nyárral, a nyár hangulata pedig mindig jobb kedvre derít, akár csak ez a citrusos frissítő. Az elkészítése sem igényel sem nagy hozzáértést, sem pedig túl sok időt. Amire szükségünk lesz: egy fél grapefruit, egy narancs, egy lime, egy citrom, néhány mentalevél, egy kancsó, és jégkockák. Első lépésként alaposan megmossuk a gyümölcsöket, majd a grapefruitot és a narancsot karikákra, a citromot és lime-ot pedig kockákra vágjuk, ezután ezeket egy kancsóba dobva megszórjuk a mentalevelekkel, majd fogunk egy fakanalat, és párszor megnyomkodjuk a gyümölcsöket, hogy kicsit levet eresszenek. Ha ez megvan, akkor jöhet a víz (én szénsavasat használtam, de ez természetesen nyugodtan lecserélhető szénsavmentesre), végül pedig a jégkockák. Ha még tudunk várni, akkor az elkészült limonádét a hűtőbe tesszük legalább egy órára, mert így lesz igazán tökéletes. 

Amellett pedig, hogy nagyon finom, egészséges is. A grapefruit és a narancs például tele van az immunrendszert erősítő vitaminokkal, és mindkettő - sok egyéb jótékony hatás mellett - csökkenti a koleszterint; a citromról és zöld testvéréről, a lime-ról is csak hasonló jókat lehet mondani: amellett, hogy rengeteg C-vitamin található bennük, segítenek a szervezet méregtelenítésében, és remek szomjoldó hatásuk van. A menta frissítő hatású, és segíti az emésztést. Engem már ezek miatt is sikerült meggyőzni arról, hogy ezek együtt jó kombinációt jelentenek, nade az ízük! Próbáljátok ki! :)

3 comments:

  1. i think everyone has a different recipe , i like your jug full of fitness , i make it almost everyday in summers
    Kisses,
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete