Monday, 21 October 2013

JE SUIS BELLE - Toni&Guy Fashionweek Budapest


A hétvégén újra megrendezték a Toni&Guy Fashionweeket Budapesten, és ezúttal mi is kaptunk meghívót az egyik show-ra, méghozzá a Je Suis Belle 2014-es tavasz-nyári kollekciójának bemutatójára. Én (Banni) ennek külön örültem, mert bár eddig csak női magazinokban és az interneten találkoztam a JSB tervezők munkásságával, nekem tetszettek a darabok. De be kell vallanom: kissé tartottam attól, hogy majd egy meglepő dizájn-nyaktöréssel telített kollekciót fogok látni, amolyan "alkottunk valami újat, ami más, hordhatatlan, indokolatlan, visszataszító, de hé, ALKOTTUNK VALAMI ÚJAT" filozófiával. Merthát lássuk be, a legjobbakkal is megesik az ilyen. 

Ehelyett mi történt. Elfoglaltuk helyünket az első sorban (és egyébként tökéletes helyen is ültünk a fotózáshoz, úgyhogy ezt külön köszönjük), és nem sokra rá kezdődött is a bemutató. A megfelelő hangulat az első pillanattól biztosítva volt, hála az olasz zenének, és a színek is kellemesek, lágyak és vidámak voltak. Sok volt a sárga és a fehér, a leghangsúlyosabb viszont a szürke volt, különböző árnyalatokban - és igen, itt most egy vidám szürkéről beszélünk. Nem vagyok benne biztos, hogy láttam már valaha is vidám szürkét, de ez az volt. Vagy inkább reményteli, nem is tudom... 
A színeken kívül ami még feltűnő volt az a két megjelenő motívum, vagyis a galamb és az idegbajos kutya. A galambról csak annyit, hogy gyönyörű, én már el is képzeltem magam benne az olasz tengerparton. Az idegbajos kutya más kategória, nem az én stílusom és nem is tartom valószínűnek, hogy felvenném, viszont a fogyasztói réteg nagy része idén nagyon nem értene egyet velem, mert most eléggé menő az idegbajos állat a ruhadarabon. Idegbajos farkas, idegbajos párduc, idegbajos tigris - akkor miért ne idegbajos kutya?:) 
Ha pedig az olvasó megnézi a hetedik képen látható modell jobb karját, akkor valami különlegeset fog látni; a kevesebb néha több ebben az esetben nem játszik, s bár Jetix-generációként lazán tudom azonosítani a karperec-áradat összképét egy karra illeszthető tömegpusztító fegyverrel, ha gyorsan túllépek ezen a képen, egy abszolút hordható, trendgyanús dolgot látok benne, ami meglepően jól illik a szürke-fehér pároshoz. Ami viszont a legjobban tetszik, az az utána következő szürke felső, és annak is (főként) a nyaki része. Annyira más és szokatlan, és annyira tökéletes, hihetetlen...ez nagyon el lett találva, és nagyon szeretnék egy ilyet (bár tény, lehet nem azzal a nadrággal venném fel). Az utolsó ruha pedig egy álom. 
Semmi nyaktörés nem volt itt.

Our blog happened to be invited to Toni&Guy Fashionweek Budapest, which was held this Saturday in Palazzo Dorottya. The one fashion show we were about to see was of the Hungarian fashion brand Je Suis Belle. I was really happy, because even if I only had come across their dresses in fashion magazines and the internet, I found them really pretty. However, I must admit I was a bit worried that I would see a collection full of neck-breaking design, with a kind of a "we created something new, different, unwearable, causeless, hideous; but hey, WE CREATED SOMETHING NEW" philosophy. Because it happens even to the best ones.

And how it went instead. We took our seats in the first row (which was, by the way, a perfect place for taking photos, so thank you), and pretty soon the show started. The Italian music created a very good atmosphere from the first second, and the colors were pleasing, sweet and cheerful. The designers used mostly yellow, white and grey - and yes, it was a cheerful grey. I'm not sure if I've ever seen a cheerful grey, but there it was. Or maybe "hopeful" grey. Not sure...
The two motives they used were interesting, too. The first was the white dove, which needs no explanation - it was beautiful, I imagined myself instantly in the top with the dove on it, walking on the beach in Italy. The second one was the creepy, neurotic dog. Well, this is something I would not wear as it's not my style; however, today's consumers would not agree with me, neurotic animals on clothes are pretty cool nowadays. Neurotic wolf, neurotic panther, neurotic tiger - so why not a neurotic dog?:)
Also, if you take a look at the model's right arm on the seventh picture, you will see something special. "Less is more" cannot be applied here, and even if it reminds me - as somebody from the Jetix-generation - of a mass destruction weapon fitting an arm in the first place, I also see it as an accessory that might become a big trend in the future, and that it looks really nice with grey and white. And what I really liked the most, was the grey top after this photo, mainly because of its neck-part. So different and unusual, yet perfect - unbelievable. I would really love one (but maybe I would wear it with different trousers). And the last dress is a dream.
So there was no "neck-breaking" after all.


By B.

9 comments:

 1. Wow! How exciting. Looks like you had a real ball. Great photos and beautiful fashion. Thx for sharing. Thx for stopping by and following me. Follow back on GFC #345. Let's keep in touch.
  xo
  Lenya
  www.fashiondreamsandlifestyle.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. So exciting! The photos are great and the fashion looks beautiful and inspiring!

  Please check out my New Post

  allthingsglitterandbeauty

  ReplyDelete
 3. Love the simplicity and how feminine these looks are, thanks for sharing!

  WWW.ROXTHEFOX.COM

  ReplyDelete
 4. Your blog is awesome!
  Love both of yr style!
  Following u<3

  www.bstylevoyage.blogspot.com
  xx

  ReplyDelete
 5. Lovely collection! xx

  blancheneve.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Nice pictures! You both girls look amazing!

  xx Karolina
  CARAMODE

  ReplyDelete
 7. those clothes look really chic and comfy at the same time :D

  thanks for following back :)
  hugs :)

  ReplyDelete